DEMANAR

 

CONTACTE

872-081-957

Etiquetes d’eficiència energètica en electrodomèstics

by | jul. 22, 2020 | Electrodomèstics

Coneixes les etiquetes que indiquen l’eficiència energètica dels electrodomèstics? Com és natural, tots volem que els nostres electrodomèstics consumeixin poc per estalviar en la factura de la llum o l’aigua i que, a més, que aquest consum influeixi en la conservació de l’entorn.

Per això, avui anem a explicar-te la classificació d’eficiència energètica de la Unió Europea que pots trobar en els electrodomèstics de la teva llar.

 

Classificació d’eficiència energètica dels electrodomèstics

 

L’etiqueta informativa d’un electrodomèstic inclou una classificació de lletres, de la A a la D, i colors en funció de la seva efectivitat.

La lletra A correspon a la major efectivitat de l’electrodomèstic. Quant als colors, el color associat a la lletra A és el verd. El final de la classificació conclou amb la lletra D, en color vermell, que correspon als aparells de menor eficiència.

 
Atenent a les lletres, l’eficiència energètica d’un electrodomèstic es divideix en 3 grups:

  1. A +++, A ++ “i A +, que indiquen els electrodomèstics de més a menys eficiència, dins del grup de consum molt eficient.
  2. A i B, que inclouen els electrodomèstics de consum moderat.
  3. C i D, com de menor eficiència.

 
Per tant, la classificació A +++ ens indicarà que l’electrodomèstic pot arribar a ser un 30% més eficient dins la classificació A.

Marques com Bosh, Miele o Balay incorporen aquest tipus d’etiquetatge en la fabricació dels seus rentadores, assecadores, forns elèctrics, frigorífics, congeladors i rentavaixelles.

L’etiqueta d’eficiència energètica actual, vigent des de l’any 2012, mostra la informació sobre les dades de consum i nivells d’eficiència dels electrodomèstics. La nova etiqueta energètica entrarà en vigor a partir del l’1 de març de 2021, amb un nou disseny, contingut i dades de les diferents gammes d’electrodomèstics. A més, inclouran un codi QR imprès per escanejar i consultar la fitxa completa de cada producte.

 

Facebook

Els nostres productes

Gran electrodomèstic

Petit electrodomèstic

Electrodomèstics encastats

Televisors

Aire condicionat

Ofertes i promocions

Adreça

Carrer Bernat Boades, 56
17005 Girona

Contacte

info@electroseleccio.cat

872-081-957